Dramatisk avslutning endte med uavgjort

Ledermål etter fire minutter på overtid var ikke nok til seier torsdag etter at Vaulen skjøt direkte fra avspark og scoret på den påfølgende corneren.

Ålgård åpnet klart best og spilte muligens sin beste førsteomgang i 2017, men uten at vi klarte å omsette dette i scoringer før Vaulen mot spillets gang scoret etter 26 minutter på et langt kast som ble skutt i nettaket fra spiss vinkel. Vaulen kom mer med etter dette og hadde noen halvfarlige muligheter. 

    Vaulen - Ålgård    

3-3

(1-2)

Vaulenbanen, 50 tilskuere

Kenneth Espedal

Vikar Valsson , Gunnar Valsson , Benjamin Ravndal, Halldor Broddi Thorsteinsson 

Zabi Habibullah, Sven Næsse, Sindre A. Karlsen, Henrik Kommedal

Christer Sivertsen, Ezekiel Bala (k)

Innbyttere: Espen Nygaard (45. min for Sivertsen), Aslak Ravndal (45. min for Habibullah), Daniel Eide Hansen (56. min for Karlsen), Habibullah (72. min for Kommedal)

Da det nærmest seg pause overtok Ålgård igjen og presset Vaulen langt tilbake på banen. Tre minutter før pause ble Halldor spilt fri inne i feltet, og denne gang gikk ballen til side for keeper og i mål.

På overtid fikk vi så corner etter at Halldor slo et innlegg inn i feltet som Bala headet like under tverrliggeren. Keeper klarte å få fingrene på ballen og pirket den over, men på corneren headet Vikar ballen i mål til en svært fortjent ledelse.

I pausen kom Nygaard og Aslak inn, og de markerte seg umiddelbart i minuttene etter pause med flere gode muligheter som vertene hadde sin fulle hyre med å stanse. Nygaard var her nærmest da han skjøt knallhardt i stolpen. Hadde ballen gått noen centimeter til venstre, ville Vaulens keeper vært sjanseløs.

Nevnte keeper måtte ut etter at Nygaard ble dyttet i stor fart og traff ham så kraftig at han måtte byttes umiddelbart. Nygaard fikk også gult kort i situasjonen. Vaulen fikk annullert en scoring på offside like før, og en periode var kampen preget av amper stemning, særlig fra vertene. 

To minutter skjer det som ikke skal skje, Vaulen slår langt og klarer å pirke ballen forbi Kenneth, og vi er like langt, men fire minutter før slutt tror vi at kampen er vunnet da Nygaard spilles gjennom. Han klarer å få ballen forbi keeper, men den ruller sakte mot det tomme målet, og Aslak kaster seg frem og sikrer 3-2-ledelse.

Vaulen vet nå at kampen vil bli avblåst ved avspark, og skyter direkte fra avspark i sterk medvind. Skuddet har retning krysset, Kenneth kaster seg og må slå ballen til corner. Den corneren utnytter gjestene maksimalt, header inn utligningen, og nå ble kampen avblåst ved avspark.

Utrolig surt å se to poeng glippe på den måten, for andre kamp på rad hadde vi fortjent så mye mer enn det vi endte opp med. Laget spiller sammen og skaper mye mer enn det vi tidvis har sett tidligere i sesongen. Nå venter en hengekamp allerede på mandag i Aksdal når Skjold står på motsatt banehalvdel.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift