Slaget i Loen endte uavgjort

Nærbø tok ledelsen to ganger, men Arne-Amar Kotlica utlignet gjestenes ledelse begge ganger.

Nærbø hadde fattige to poeng før kveldens kamp, og muligens avskrevet av de fleste, men det var tydelig at de hadde giret seg opp gjennom sommerpausen. Innsatsen var det ikke noe å si på, men kampen ble preget av harde dueller og til tider fryktelig stygge etterslenger, og det var utrolig at vertene fullførte med 11 spillere.

​     Nærbø - Ålgård

Loen, 50 tilskuere

Zabi Habibullah, Eden Zormah, Steffen Aavitsland, Alex Tesfai

Thomas Ree Jensen, Klaus Merkesdal

Markus Vik, Amir Habibi, Vetle Birkedal

Arne-Amar Kotlica

Innbyttere: Oliver Sælevik (78. min for Merkesdal)

De tok riktig nok ledelsen på en pen scoring, de bet seg fast inne i vår sekstenmeter, vi fikk forhindret flere skuddforsøk, men da ballen spratt ut av boksen, hamret de ballen i krysset fra 18 meter.

Utligningen kom åtte minutter før pause da et innlegg fra Tesfai fant Kotlica foran keeper. Dette var omtrent en reprise fra minuttet tidligere, da med Markus Vik som servitør på et frispark, men i motsetning til skuddet som gikk i tverrligger, samt avvinkning for offside, satte Kotlica ballen kontant inn bak Nærbøs keeper.

Nærbø hadde brukt mye krefter før pause, og Ålgård hadde mye mer kontroll utover i andre omgang. Til tross for dette kriget vertene inn en ny ledelse, men den varte bare i nøyaktig to minutter før Kotlica skjøt et frispark hardt langs bakken, via en Nærbø-spiller og i mål.

Nå begynte etterslengene for alvor, Amir Habibi som spilte sin siste kamp i Ålgård-drakta, ble klippet ned bakfra etter å ha vendt av flere Nærbø-spillere. Den styggeste kom på overtid, Vetle var på vei gjennom alene med keeper og ble regelrett sparket ned på 17 meters hold. Frisparket ble det dessverre ingen ting av, og kampen endte med poengdeling.

Ålgård hadde en ung benk, og Bo valgte klokelig kun å sette inn Oliver. Thomas Ree Jensen spilte en meget god kamp på midten i kaoset, Alex Tesfai spilte sin beste kamp i Ålgård-drakta så langt, mens Kotlica var tilbake i taktene han viste da han pøste inn mål i fjor høst.

Neste kamp er allerede på torsdag, også det på bortebane, mot Lura kl. 19.00.